DNAmark teamet

DNA-referencedatabasen

ProjektejerProjektejer Tom Gilbert er professor i palaeogenomics og leder af sektion for Evolutionary Genomics. Toms forskning spænder vidt fra evolutionsbiologi og naturbevarelse over antropologi til bioarkæologi. Med studiesystemer i alt fra mennesker og plante-patogener til bioteknologi-relaterede mikrober, planter og dyr.

Projektleder

Projektleder Kristine Bohmann er ph.d. i biologi. Kristine er ansat som lektor i sektion for Evolutionary Genomics og er den daglige leder af DNAmark. Samtidig forsker Kristine i miljøDNA og dets anvendelse i føde- og biodiversitetsstudier med særligt fokus på DNA metabarcoding og metodiske forbedringer. 

Projektkoordinator

Projektkoordinator Christina Lehmkuhl Noer er ph.d. i biologi. Med sin brede baggrund inden for forskning, formidling, undervisning og projektledelse og med sit omfattende netværk er Christina ideel til at varetage og koordinere de alsidige opgaver som projektkoordinator hos DNAmark.

Videnskabelig assistentVidenskabelig assistent Emilia Langkjær er cand.scient. i biologi. Emilia arbejder primært i laboratoriet for DNAmark, hvor hun udvikler protokoller til ekstraktion af DNA, bygger biblioteker og gør prøverne klar til sekventering. Dette har hun erfaring med fra sit speciale. I sidste del af projektet arbejder Emilia med bioinformatiske dataanalyser og opbygning af kloroplast- og mitochondrie-genomer.

Videnskabelig assistentVidenskabelig assistent Frederik Lerhøi er cand.scient. i biologi. Frederik har arbejdet fuldtid i laboratoriet for DNAmark, siden han afleverede sit speciale i efteråret 2019. Han har erfaring fra sit speciale og sit studiejob for DNAmark. Frederik vil i den sidste del af projektet arbejde med bioinformatiske dataanalyser og opbygning af kloroplast- og mitochondrie-genomer.

Miljø-DNA i dansk natur

ProjektlederProjektleder Hans Henrik Bruun er ansat som lektor i sektion for Økologi og Evolution. Hans Henrik er projektleder på den del af projektet, som optimerer anvendelsen af miljø-DNA i dansk natur. Desuden forsker og underviser han i økologi og biologiskmangfoldighed, med særligt fokus på samspil mellem arter i samfund af planter, dyr og svampe.